یکشنبه، ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
سنگ مصنوعی اولین بار توسط فردریک رَنسام (۱۸۱۸–۱۸۹۲)، مخترع و صنعتگر بریتانیایی، ساخته شد. فناوری تولید سنگ مصنوعی به شیوهٔ نوین، از سال ۱۹۶۰ در ایتالیا پدید آمد و در همان دهه اولین کارخانهٔ تولید سنگ مصنوعی در این کشور شروع به فعالیت کرد. ایده پدید آمدن سنگ مصنوعی از آنجا شکل گرفت که طراحان و آرشیتکتها به منظور هر چه زیباتر کردن و چشمنوازتر کردن فضاها اعم از فضاهای درونی و بیرونی ساختمانها و کفپوشها و محوطهسازیهای بیرونی نیاز به سنگهایی با فاکتورهای مورد نظر خویش را احساس مینمودند. بهعلاوه پیشرفت صنعت ساختمان و سلیقههای مختلف این نیاز را بیان میکرد که سنگهایی با طرحهای مختلف و فاکتورهای فیزیکی و مکانیکی کیفیت بالا و قیمت مناسب باید در دسترس باشد.
بدین ترتیب با رشد جمیعت جهان و متفاوت شدن سلیقهها سنگهای طبیعی پاسخگوی این نیاز انسانی و سلیقهای نبودند؛ لذا ترکیبات مواد برای ساخت سیمای جدید با زیبایی خاص و نمای یکدست و بدون تغییر در رنگ و طرح به کار گرفته شد. گر چه مواد اولیه تولید سنگهای مصنوعی از اجزاء سنگهای طبیعی تهیه میشود ولی امکان تعیین رنگ و طرح مورد نظر با افزودن رنگدانهها و به کار بردن جنسهای مختلف در سنگهای مصنوعی وجود دارد. امکان به کارگیری اجزاء مختلف از جمله قطعات فلزی، دانههای فسیلی، قطعات سنگهای قیمتی در ساختار سنگ مصنوعی سبب هر چه زیباتر شدن و منحصر به فرد شدن طرحها و مدلهای سنگ مصنوعی میباشد. همچنین سطوح مختلفی برای سنگهای مصنوعی میتوان ایجاد نمود.سنگهای مصنوعی یا سنگ های ریخته گری به سنگهایی گفته میشود که عملاً به شکل طبیعی فراوری نشده و با استفاده از ترکیبی از مواد عالی و غیر عالی سنگ هایی تولید می شود که بسیار شبیه سنگ های طبیعی وحتی مقاوم تر و زیباتر می باشد. در جایی که سنگ طبیعی بادوام با قیمت مناسب در دسترس نباشد، یا قیمت هنگفتی داشته باشد سنگ مصنوعی یا سنگ ریختهگری انتخاب میشود.
بنابراین از سنگ مصنوعی یا سنگ ریخته گری زمانی برای ساخت و ساز استفاده می شود که نتوان به سنگ طبیعی مقرون به صرفه و بادوام دست یافت.
سنگ مصنوعی از سیمان یا پلی استر غیر اشباع به عنوان عامل اتصال، سنگدانه های طبیعی سنگ خرد شده و ماسه (پودر معدنی سنگ مرمر طبیعی یا کلسیت، دولومیت، ماسه سیلیسی و گرد و غبار شیشه و غیره) و مقدار مناسب بازدارنده آتش و تثبیت کننده به دست می آید. گاهی اوقات از رنگدانه های خاصی برای رسیدن به رنگ خاصی استفاده می شود. افزودن رنگدانه ها نباید بیش از 15 درصد حجمی کل باشد. برای نسبت مخلوط سنگ مصنوعی، سیمان و سنگدانه ها به نسبت سه به یک مخلوط می شوند.
سنگ مصنوعی با قالب گیری و انجماد از طریق اختلاط، بتن ریزی، ارتعاش، فشرده سازی و پرس پردازش می شود. سنگ مصنوعی را می توان به اشکال پیچیده و با جزئیات قابل توجهی ریخته و در اندازه های مختلف تولید کرد. علاوه بر آن، می توان آن را برای افزایش استحکام تقویت کرد. در پایان شایان ذکر است که سنگ های مصنوعی به راحتی و به صرفه ریخته گری می شوند.
وب سایت : کرج لند